Tuesday, June 15, 2010

Forever 21!

Yerrrrr! 13 Jun sekali lagi muncul dalam kalendar masihi tahun ini. Kelendar masihi terdiri daripada banyak jenis kelendar seperti :

1. Kelendar Kuda
2. Kelendar Poket
3. Kelendar dalam Hanset Sony Ericsson
4. Kelendar gambar apple
5. Kelendar free dapat kat Starbucks
6. Kelendar cina (since sekarang dah sebuk 1 Malaysia, so kelendar cina dah jadi kelendar 1 Malaysia)
7. Kelendar pusaka peninggalan nenek moyang
8. Tak kesah la kelendar gambar apa, dapat kat mana, siapa punya pun. Yang penting kelendar.

Korang tau tak ada apa dengan 13 Jun? Seperti yang gua dah mentioned sebelum ni, 13 Jun merupakan tarikh keramat dalam setiap tahun. Kalau korang perasan kat kelendar kuda, 13 Jun tu selalu diwarnakan dengan warna yang terang daripada hari2 yang lain. Kaki kuda tu pun ada enam kaki kat petak 13 Jun tu. Haaaaa. Punya special 13 Jun tu, sampai kelendar kuda pun terjebak. Tapi gua rasa kalau korang cari kat kelendar kuda kat rumah korang memang tak jumpa kot. Sebab selalu gua akan warnakan dan lukis kaki kuda tu sendiri kat petak 13 Jun tu kat semua kelendar kuda yang ada kat dinding2 rumah gua.

Tujuannya saje je nak kasi orang notice. Yela, saudara2 dan jiran2 selalu datang rumah gua. So, bila diorg lalu je kat depan kelendar tu, secara automatik terus ternampak petak 13 Jun dengan warna yang terang dan kuda berkaki enam kat kelendar kuda tu.

Gua ni jenis selalu takde kat rumah. So, bila jiran2 tanya kat mama or babah gua, ada apa 13 Jun ni? Mesti parents gua cakap, 13 Jun ni Birthday Shahriman. Dah 21 tahun dia dah. Pastu jiran2 mesti terkejut. Ooooo, dah besar dah Shahriman. Dulu kecik je? (ayat common la makcik. Makcik ingat gua Benjamin Button ke makin lama makin muda)

Makcik tu tambah lagi, dah handsome dia sekarang yer? (ni yang gua nak dengar ni. tak pasal2 kena puji. padahal bukan ada gambar gua pun kat kelendar tu. tapi dia dah puji, layan kan saja. kalau gua ada masa tu, gua terus je tanya makcik tu. anak makcik lawa tak? waahhh)

Kali ni kan birthday gua yang ke 21. So gua sepatutnya berasa happy giler sebab separuh orang kata "life begins at 21". Yela, umur 21 kan dah boleh buat macam macam perkara yang budak under-age (major loser) tak boleh buat. Yeahhhh! Dah boleh masuk club! Lepas ni, siap laaa. Semua kelab yang ada kat dunia ni gua masuk. Kelab menjahit, kelab patriotik, kelab nusa dan bangsa, kelab ikan laga dan akuarium, kelab mengumpul setem bimbingan Cikgu Deraman.

Dan umur 21 juga, membolehkan gua untuk mengundi di pilihanraya SPR! Haaaaa, kepada ADUN2 dan wakil rakyat, siap la koranggg. Kalau korang nak undian dari gua, gua nak sebijik Ferrari sebagai ganjaran. Taknak bagi? Takpe takpe. Gua pangkah Bebas jela. (kena ego sikit, diorang ingat senang2 ke nak kasi undi kat diorang. mentang2 la gua ni freshie lagi. masih bergetah. bukan apa, nanti salah pilih pemimpin, rakyat tak terbela masyarakat sengsara) Masa depan negara terletak kat tangan gua sekarang! Pandai2 la korang ambik hati gua yerrr! (angkat angkat kening)

Dan sempena 13 Jun yang lalu, gua telah dihujani oleh ucapan dan wish2 dari orang yang terdekat serta sahabat handai. So, untuk menghargai orang yang telah mengucapkan Happy Birthday kat gua, gua akan senaraikan semua nama2 orang yang telah menghantarkan ucapan mengikut susuanan yang terawal ke terakhir dan isikandungan ucapan. Mari kita lihat, siapa yang kena!


Ucapan Mesej di Handset (ikut urutan)

1. Izzatun nadia
"Happy bday apex.. Xde2.. Aku gak wish paling awal.. Haha"

2. Cipuwt
"Happy birthdayyy, sherry! Sweet 21. Wahh, sweet ke? Hahah. May this year brings a better luck than the last one. God bless. And have a blast! :) "

3. Abang Aie
"Hepi besday dik. Semoga panjang umur dan hepi selalu. Dari akak, abang, ajiq dan ajim. We love u"

4. Enna Chung
"Happy birthday U. May god bless yan have a blast on your bday :) xxxx

5. Nabila Farahin
"Wahai shahriman, selamat hari jadi yang ke-21. Sila lah mengundi nanti ye. Have a great one and may god bless u alwayss! All the best"

6. Abul Atip
"Apex-san, happy birthday. Semoga panjang umur dan murah rezeki dan peroleh apa yang di hajat. Umur dah banyak, pandai2 la"

7. Hayati Zaki aka Takky
"Pex! happy birthday! -hayati zaki"

8. Wan Farah Aqilah
"Happy hari tua pex!!"

9. Haziq Azman Boncet
"Happy birthday apex. Semoga panjang umur murah rezeki sampai ke anak cucu"

10. Pija Azhar
"Oii apex shahrimanhapy besday. Dah tua kamu tu. 21 sudah :p"

11. Dayah Antu
"Happybirthday"

12. Nik Amanda
"Happy birthday anakku!"

13. Sodox Khalid
"Happy bday bro!"

14. Myla Othman
"Happy Birthday bro! Semoga berbahagia selalu. Haha :)"

15. Marlia
"Weh hepi belated bufday. sori lambat. baru perasan neng"

Haaaaaa. Ni la ucapan2 yang gua terima kat handset. Dan gua dapati ucapan kat handset tahun ni tak semeriah tahun lepas. Since facebook belum mengenakan apa2 bayaran bagi pemilik accountnya, so lebih ramai yang cenderung memberi ucapan di facebook. So, ini pula ucapan daripada facebook.


Senarai peng-wish di Facebook beserta Ucapannya (ikut urutan)

1. Farheen Suhaimi - hpy bdy shah! have a blast! :)
2. Zaid Nabila - happy bday!!!!
3. Jaja Karen - selamat ber-21 apex shahriman! :D
4. Muhd Haidar Ahmad - happy besday apeksss
5. Yu Yun - happy bday shah!! :D
6. Amyr-Aryf Akram - beradoooo selamat hari birthday!
7. Woodbury Crazee - happy birthday!!!
8. Zulfarhan Abdhalim - epy besday bro..
9. Fikri Fauzi - happy birthday!! have a blast. ;D
10. Nurul Aliaa - happy birthday!
11. Zulfadli Jamil - Selamat hari jadi tua :)
12. Nabila Mohd Kahar - Selamat Hari Tua , Der. you rock dude. rock \m/ hahahaha
13. Akmal Fazrin - epy bufday bro..
14. Jannatul Jay Ridhwan - Pek, happy birthday! :D
15. Aishah Shariffuddin - Happy birthday Apex ;) Friends till the end. Sorry no mms this year, I'm in Johor left my phone in Seremban. Hehe have a blast with your loved ones! xx
16. Irfan Langay - hpy bday hensemm. :)
17. Danial Abu Bakar - pex ! happy bdayy !! :)
18. Mohd Zulfahmie Zasali - happy birthday!
19. Ayie Isa - epy besday bro!
20. Pretheban Patrick - happy birthday senior!! :)
21. Zulfiqar Zainal Abidin - happy birthday abang manager..
22. Farid Zaini - pegi mampos aku nk wish.. pandai2 kau r camne nk suruh aku wish..
23. Hayati Zaki - pex! happy birthdayyy!
24. Rasyid Bastard Rahim - selamatua. semoga Allah berikan beberapa cm kepada kamu lol
25. Nadya Yunus - Happy birthday sherry!
26. Norshahirah Shariffuddin - Happy birthday apek. Have a blast! ;))
27. Farrah Aien - happy birthday apek. :)
28. Hazirah Zainudin - hApPy BirThDaY AbAnG ApeExXxXxxxx ahAaKZzZZzzzz *rempit moment hahahahah
29. Akmal Hazwan - pek...selamat2!! XD
30. Lurun Hayadih - hey kmo...HAPPY BIRTHDAY! =)
31. Mohd Zahin Abd Razak - HB PEK!
32. Zulfauzi Zakiran - brado. Apo ni tuo dah? x chill la mcm ni. Haha Hepy bosaday pek.
33. Farid Hilmi - happy birthday...
34. Irham Manan - Birthday kau ke Apex hari ni? Esok lepak jom!!!
35. Hafiza Bin Hasan - Hepy besday
36. Nad Bolala - Happy birthday :)
37. Mohammad Shayzreen Bin Roslan - Epy Bufday Dude..
38. Farid Nazmi - tuo dh pex...haha...pepehal, epi besday gak....
39. Najiah Hashim - happy birthday shah :)
40. Ahmad Azrai - Selamat hari jadi!
41. Asmidar Abdull Rahman - happy beday
42. Afifah Ramli - Apex Shahriman!! 21!!!! ngehehe.. bdayyyy ^^
43. Own Itu Shahrul - apek!!!!!! selamat hari dewasa!! smoga england mng world cup kali ni!!
44. Barin Gc - apex! hapy biorthday!
45. Sofia Rosli - happy birthday apex!
46. Izhan Bazli - happy birthday bro!
47. Syaheed Rafiq Annuar - happy birthday brad..!
48. Suneo Firdaus Mokhtar - HAppY BiRThDaY
49. Shafiqah Shamsul - happy birthday!
50. Ashraff Jamlus - brado,wish 4 da 2nd time...hepy bufday,moga bhagyer ngn ryry..haha
51. Nik Hakimi Nik Ali - happy belated birthday....semoga perjalanan hidup kamu sntiasa di dlm jagaanNya dan dmurahkn rezki...insyaAllah.
52. Awa Salwa - happy bday oi..
53. Wafi Azizul - hepi besday~
54. Mubin Nafis - hepi belated birthday weh!
55. Megat Muhammad Arief Roslan - pek, happy bday smoga dipanjangkan umur ya!
56. Kamal Afiq Kamal Bahrin - happy birthday broo!
57. Zulfadhli Bin Zahudin - Aku dh jadi org nogori, selamat hari jadi.
58. Intan Fiqa - hepi bufday pex.
59. Hannie Ismail - happy birthday apex!
60. Daly Nordin - happy birthday pex.smoga ko ubah jadual n jadi lab partner aku
61. Amin Sahari - slamat hari lahir abang shah! ;D
62. Safwan Kebor - epy bzday pex
63. Mohd Saiful Anas - selamat hr lahir man..semoga d panjangkan umo..amin...
64. Pettol - Selamat hari jadi. semoga selmat hari-hari
65. Qai Ibn Zuber - heppi burfday bro, jago dri tompek org~
66. Mohd Faris Safwan - hepi birthday bro
67. Ahmad Firdaus Ahmad Othman - hapy brthday...
68. Muhammad Shafiq Khaerlan - Selamat hari lahir. Semogo tuo dengan bergayo, panjang umo, copek kawen, ramai anak.
69. Cik Sara - w0it!epy besday!
70. Raja Hameeza Syuqriah - hey happy birthday :))
71. Durar Rashid - happy birthday ! :D
72. Adila Ishak - (post cupcakes kat wall)
73. Mohd Nor Syazwan - senio gua..epi besday der..hohoho
74. Sarah M'din - pacik,u da tue! epy bufday x)
75. Fatin Zulaika - epy bday
76. Mariah Khushairi - Hey there neighbour. Hahah. Happy birthday! ;)
77. Afandi Sha'ari - bro,epy besday.
78. Noratikah Othman - happy birthday..semoga dipermudahkan jalan hidupmu di muka bumi ALLAH..;);)
79. Nur Hasniza Shalim - maY aLLAH bless u..sLMAt 21...
80. Linux Naim - selmat hari lahir wei.. =)
81. Reed Next - hapy bday pek
82. Arra Nasir - Happy birthday. (:
83. Minhat Kamal - (post cupcakes kat wall)
84. Ahmad Shawal Mustaf - apex...hpy bday ;)
85. Adlil Ramadhan - (post cupcakes kat wall)
86. Nadia Aaron - (post cupcakes kat wall)
87. Nuramirah Mislan - epy beday man...
88. Paan Zulkarnain - epy bday :)
89. Nik Farhana - apex!!!!! happy birthdayy! have a great one ayte. kan kan dah cuti kann :p hahaha! next time i gi sane jgn cuti ok! :p
90. Siti Syafiqah - shah selamat hari jadi
91. Ryna Adryana - apekk....hepy bufday :))
92. Akmal Ikram Ridzuan - apek..gong xi fa cai..
93. Nur Athirah Jasmi - happy bufday !!
94. Sankaran - hey happy birthday..!!
95. Mohd Fakhrul Tahfiz - epy besday mat!
96. Ct Nur - hepy birthday lah! :)
97. Alya Deon - happy birthday shahriman. :)
98. Norhidayah Samsulbahri - happy
99. Rizuan Tormin - happy bufday bro..
100. Muzalifa Kamaruddin - apy besday....apex...(^_^)
101. Kak En Ainaa - epi bday apex..=) hepi slaoo
102. Fir Daus - (post cupcakes kat wall)
103. Nora Syaza - epy bday apex !
104. Shafieq Shukri - hepi bofday ...
105. Amin Sahri - epi birthday weh..
106. Atieqah Abd Latip - epi besday apek
107. Norakmal Farahin Ibrahim - HB apex !
108. Yaya Nur Yazid - bon anniversaire! :)

109. HASNAH ABDULLAH - Adik, SELAMAT MENYAMBUT ULANG TAHUN KELAHIRAN YANG KE21..........Ma dan bbh sentaisa mendoakan agar adik mendapat keampunan, ilmu yang menafaat, kesehatan yang sempurna, rezeki yang meluas serta diberi kebaikan dunia dan akhirat juga menjadi ANAK YANG SHOLEH.. Ameeeeen......

110. Mohamad Farizuan - epy besday bro
111. Uzair Hazim - selamat hari lahir apex....!!
112. Laila Ina - slamat ari lahir=)
113. Jaymie Rusli - hepy besday...
114. Naqi Nazri - Happy Birthday woi!
115. Meon Zul - weh,epi brthdy brO!!
116. Avaron Hitomi - hepi besday weh!
117. Abdul Hadi - selamat hari lahir!
118. Nurdhiya Izyan - (post kek kat wall)
119. Muhammad Alif Saad - hepi besday
120. Hilmi Hamid - (post cupcakes kat wall)
121. Amira Ng - happy belated bday apex. sorry saya baru online (:
122. Mohd Khairuddin - (post cupcakes kat wall)
123. Amcool Malai - (post cupcakes kat wall)


Haaaa. Ni la dia senarai peng-wish melalui facebook mengikut urutan. Penat jugak gua nak taip nama sorang2 untuk buat post ni. Tapi takpe, sebab post ni la tribute untuk orang2 yang sudi nak wish. Dan kalau ada yang gua ter-miss atau terlepas pandang, sorry sangat2. Ni pun dah pening nak susun list ni. Dan kepada sesiapa yang tak sempat nak wish, takpe. Jangan risau jangan takut. Tahun depan masih ada. Mungkin tahun ni cara gua menghargai peng-wish dengan membuat post ni. Siapa tahu tahun depan gua belanja cupcakes kepada setiap peng-wish. So, doa dan harapan yang korang beri sedikit sebanyak boleh membantu gua dalam kehidupan seharian untuk meningkatkan prestasi. Wahh. (tu dia tu dia tu diaaaaaa, bak kata orang utaghaa)

Okay, tu baru abis cerita pasal orang yang wish. Macam mana pulak dengan sambutan 13 Jun tahun ni? Adakah sambutan diiringi dengan meriam 21 das oleh Platun Kadet Remaja Sekolah dari SMK Assunta? Adakah sambutan diadakan di tepi Sungai Kuala Pilah? (river party) Adakah sambutan dihadiri oleh tetamu yang memakai lilitan putih di songkok?

Jawapannya, Oh Tidak! Tiada sambutan besar besaran pun. Namun gua dikejutkan dengan sedikit suprise party oleh pasangan pengantin baru Adlil Rajiah & Hafifi. Kebetulan malam diorang nikah tu, malam birthday gua. So, lepas semua tetamu yang datang untuk majlis akad nikah tu beredar, si Pengantin ni tiba2 nyanyi lagu Happy Birthday kat gua sambil bawak cuppies dari wondermilk. Gua dah malu dan blushing habis waktu tu. Yela, dah la pengantin yang bagi cuppies kan. Awwwww. Comel! Terharu nyah! Terima Kasih banyak2 kepada pasangan Rajiah & Hafifi. Selamat Pengantin Baru :)

Hafifi, gua, cuppies dan Rajiah


Ada satu lagi sambutan. Tapi ni antara gua, Siti Nabila Farahin dan Cipuwt. Diorang macam nak ajak gua makan kat KLCC. Gua cakap ok je, tapi kalau boleh taknak la tempat mahal2, dalam poket ada RM10 je ni bro. Tapi diorang kata "takpe, kau pilih je tempat mana2 kau nak". Gua pun, jom try tengok keadaan Chilli's? Diorang pun macam on je. Lepas makan, perghhhhh. Ambik kau bill RM140. Kalau gua la yang kene bayar, memang balik pakai boxer jelah. Lepas diorang dah settle kan bill tu, kitorang pun buat haluan masing2. Diorang kata nak balik rumah sedangkan gua ada wayang Toys Story 3, dan gua pun terus masuk ke dalam hall wayang. Belum sempat pun gua duduk kat dalam hall tu, Nabila call gua. Dia suruh keluar sekejap kat depan tempat beli tiket sebab ada hal. Gua pun rushing la keluar, ingatkan ada hal apa. Rupa rupanya, diorang nak kasi gua bungkusan bertulis Quiksilver. Gua pun macam, "fuck! Apa ni wei?" Terharu weiii. Dah la diorang belanja mahal2 tadi, pastu kasi hadiah lagi. Susah2 je la korang ni. Hadiah tu berupa Wallet keluaran Quiksilver.


From : Keret, Cipuwt dan Nabila Farahin. Tq so much! Tapi kalau korang perasan kat bahagian warna putih tu dah ada ura2 nak kepam. Ni la masalah kalau terlebih kelenjar peluh kat bahagian belakang. Nak try bau? Auummmmm~


Haaaaa. Tu la semua barang2 yang gua dapat sempena birthday kali ni. Tak semestinya birthday kena bagi hadiah kan? Ucapan yang tulus ikhlas pun sudah memadai. Wahhhhh. Dengan itu, gua sekali lagi ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada yang telah terlibat dalam birthday gua kali ini. Semoga berjumpa di hari dan waktu yang sama tahun hadapan dalaaaaaaammmm.....
BIRTHDAY APEX SHAHRIMAN!!! (sebut ramai2)






BirthDay Boyzz,
APEX-SHAHRIMAN

4 comments:

  1. huhu, nice2..
    ehem, da ade si dia dlm diam ye :p

    ReplyDelete
  2. ehem credit utk adik pengantin takde ke ? hmm fine, aku tau kedudukn aku :'( sekian

    ReplyDelete